Cu siguranță ai un laptop, un computer sau un telefon pe care asculți muzică, te uiți la filme, comunici cu persoanele dragi sau cu colegii de muncă, lucrezi sau te joci. Atât computerele, cât și telefoanele au boxe integrate, în așa fel încât să poată să redea sunetul. Din păcate, de cele mai multe ori boxele integrate nu oferă claritatea sau puterea pe care ți-o dorești.
O alternativă la aceste boxe sunt boxele externe, conectate prin wi-fi sau prin cablu, care asigură un sunet clar și puternic. Acestea au dezavantajul de a fi voluminoase și de a fi greu de mutat dintr-o parte în alta.
Varianta care are capacitatea să asigure atât mobilitate, cât și un sunet de calitate, este boxa portabilă.
Indiferent care este scopul pe care îl ai, poți achiziționa boxa portabila la pret mic și dacă o alegi corect, te poți bucura de o mulțime de avantaje.
Când ai putea avea nevoie de o boxă portabilă?
- Atunci când ai o conferință online și vrei să auzi tot ceea ce spun interlocutorii;
- Atunci când vrei să urmărești un meci la o calitate foarte bună;
- Atunci când vrei să asculți muzica la o calitate bună;
- Atunci când vrei să organizezi o seară de karaoke;
- Atunci când vrei să organizezi o petrecere într-un spațiu în care nu ai la dispoziție boxe normale;
Lista poate să continue. Practic, boxa portabilă poate să fie folosită în foarte multe situații. Datorită prețului mic, este un gadget pe care ar trebui să îl ai mereu la îndemână.
Cum alegi cea mai buna boxă portabilă?
Pentru a te bucura de toate avantajele boxei portabile (claritate în sunet, putere sau mobilitate) este bine să urmărești câteva aspecte. În principiu, dacă vrei o boxă de foarte bună calitate trebuie să cauți următoarele caracteristici:
- Versiunea de Bluetooth pe care o are. Majoritatea boxelor portabile se conectează la dispozitiv prin Bluetooth. Este important să cauți o boxă cu o versiune cât mai nouă de Bluetooth, care să asigure o funcționare neîntreruptă, fără niciun fel de erori;
- Autonomia. Boxele portabile funcționează pe baze de baterii reîncărcabile, cel mai adesea. O boxă performantă poate să aibă o autonomie de până la 20 de ore de redare fără a avea nevoie de conectare la o sursă externă de energie;
- Modul de încărcare. De multe ori, chiar și o autonomie de 20 de ore poate să fie puțină. Tocmai de aceea, este bine să cauți o boxă ce se poate încărca la USB. În felul acesta, pe lângă boxă, poți avea mereu la îndemână și o baterie externă.
- Dimensiuni. Una dintre calitățile boxei portabile este faptul că poate să fie deplasată dintr-o parte în alta. Încearcă să găsești niște dimensiuni bine optimizate, care să permită un sunet puternic, dar să iți permită și să porți boxa cu ușurință în orice bagaj;
- Calitatea sunetului. Nu în ultimul rând, contează calitatea sunetului. Asigură-te că boxa este suficient de puternică, precum și că nu are distorsiune armonică, dar și că poate reda cât mai fidel sunetul de pe dispozitivul la care este conectată;